Lebbencsleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 310 kalória
  • HornyákAndi
Megosztás

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk és a zsírját fazékban kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát és rögtön felöntjük, 2 evőkanál vízzel. A tűzre visszatéve, beletesszük a kis kockákra vágott zöldséget és a burgonyát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, ezután megsózzuk, megborsozzuk és felöntjük bő másfél liternyi vízzel. Fedő alatt felforraljuk és főzni kezdjük.
Közben egy serpenyőben, a felforrósított olajon, folytonos keverés közben, világosbarnára pirítjuk a tésztát, majd beletesszük a levesbe. Ismét felforralva, a fedőt levesszük (a tészta miatt kifutna) és kis lángon addig főzzük, amíg a tészta is, a zöldség is és a burgonya is megpuhul. (Nyáron még egy-két zöldpaprika és paradicsom is bele kerülhet.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat