Lazac roston szezammagos burgonyapürével

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 2651 kalória
  • Tündi
Megosztás

A lazacból 4 szeletet vágunk.Sózzuk és borsozzuk,bedörzsöljük citromlé-val.
A burgonyát megfőzzük és melegen áttörjük.
Hozzáadjuk a forró tejet és a vajat.Kihabosítjuk ízesítjük szerecsendióval és sóval.
A serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat.Amikor forró belerakjuk a lazacszeleteket és 2-2 percig sütjük.
A burgonyapürébe belekeverjük a szezámmagot és már tálaljuk is.Friss salátával és majonézzel nagyon finom ünnepi étel.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl tej  
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • kg burgonya  
  • ek vaj (lazachoz)
  • 10 dkg vaj (püréhez)
  • db citrom
  • l szezámmag
  • 80 dkg lazac (filé)
Vegye meg a hozzávalókat