Laza karfiolleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 784 kalória
  • ladmon
Megosztás

A húslevesbe beletesszük a karfiolt, a répát, a hagymát egészben, a babérlevelet és egy teatojásban a borsot.
Fedő alatt, a zöldségek puhulásáig főzzük.
Egy tálban, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük. Hozzáadunk egy merőkanállal a forró levesből, majd ezzel is elkeverjük.
Ezután, az egészet a leveshez öntjük.
Kevergetve, kb. 2-3 percig, alacsony lángon főzzük.
Kivesszük belőle a hagymát, a babért és a teatojást.
Sóval ízesítjük és citromlével savanyítjuk.
A felaprított petrezselyemmel megszórjuk.


Hozzávalók
  • fej karfiol
  • csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
  • szál sárgarépa
  • fej vöröshagyma
  • db babérlevél
  • 10 szem Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek liszt  
  • dl tejföl  
  • 1.5 l húsleves
  • ek citromlé
  • kanál pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat