Langyos zöldborsó krémleves mentával, cukorborsóval és borsócsírával

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 512 kalória
Megosztás

Első lépésként kivesszük a borsót a fagyasztóból, hogy ne jéghideg alapanyaggal dolgozzunk. Megpucoljuk a vöröshagymát és vajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát is. Feldaraboljuk a tisztított sárgarépát és hozzáadjuk a hagymákhoz. Felöntjük vízzel, 1dl tejszínnel és megvárjuk, amíg minden megfő benne, csak ezután adjuk hozzá a zöldborsót. Ne főzzük túl sokáig, mert elveszíti a színét.
Leturmixoljuk és akkor dobunk bele pár mentalevelet. Friss cukorborsóhéjat teszünk bele, betétként borsócsírával díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat