Langyos póréhagyma krémleves, friss naranccsal

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 213 kalória
Megosztás

A vajon megpároljuk a póréhagymát és a burgonyát is, majd felöntjük vízzel. Ezután készre főzzük és teszünk bele tejszínt is. Hagyjuk felforrni, sózzuk, borsozzuk és leturmixoljuk. Miután picit kihűlt, belefacsarunk kevés narancslevet. Tálalásnál friss narancs filéket teszünk a tányér aljába és erre öntjük rá a levest. Pirított hagymával és olívaolajjal tálaljuk.


Hozzávalók
  • db póréhagyma
  • db burgonya  
  • ek vaj  
  • 500 ml víz
  • 300 ml tejszín (30%)
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db narancs
  • ek pirított vöröshagyma
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat