Lángostészta

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 554 kalória
  • Csokis
Megosztás

A tészta hozzávalóit egy nagy keverő tálban összegyúrom, és kb. 5-10 percig dagasztom.
Kelni hagyom, a duplájára (kb. fél-háromnegyed óra).
Akkor erősen lisztezett kézzel, lisztezett deszkára szedem, kissé átgyúrom, épp csak.
Pihentetem letakarva, kb. 20-30 percet.
Kinyújtom és pohárral kiszaggatóm, majd kézzel húzogatva nyújtom.
Közben a serpenyőbe bőven olajat teszek, nagy lángon felforrósítom.
Ha forró, lejjebb veszem közepesre a lángot.
A forró olajban, mindkét oldalát aranyszínűre sütöm, és papírtörlőre szedem ki.


Hozzávalók
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek tejföl  
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • tk cukor
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3-5 dl víz
  • dkg élesztő
  • 45 dkg finomliszt
Vegye meg a hozzávalókat