Kürtőskalács

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 636 kalória
Megosztás

A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk.

A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára dagasztjuk.

A tésztát lisztezett munkalapon kinyútjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára.

Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.


Hozzávalók
  • dl tej  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 50 dkg liszt  
  • dkg élesztő
  • dkg cukor
  • dkg vaj
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat