Különleges vargabéles

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 755 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A tojásokat kettévesszük, a fehérjét külön tálba tesszük, a sárgáját egy magas falu edénybe.
Először a tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojás sárgáját cukorral, fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, kefirt, vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és levét.
Az egészet jól elkeverjük, végül a tejet is hozzákeverjük, és ha idáig kész, óvatosan belekeverjük a tojások kemény habját, majd félretesszük.
Ezután egy 36 x 23 cm-es tepsibe, zsiradék nélkül a fodros kockát elterítjük, erre öntjük a masszánkat, majd a mazsolát egyenletesen rászórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 50 perc alatt, egyszeri fordítással, szép pirosra sütjük.
Kivesszük a sütőből, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Megszórjuk vaníliás porcukorral, és kockára vágva tálaljuk.
Én mogyorókrémet, gőz felett felolvasztottam, kis halmokat tettem rá.
Nagyon finom és kiadós.

Mióta megkaptam a receptet, én dupla adagban készítem, családom apraja, nagyja imádja nagyon.
Ajánlani tudom hétköznapokra, hétvégére, gyerekzsúrokra, név- és szülinapra is.

Fontos megjegyzés: A tésztát nem kell főzni, és zsiradékot se kell használni!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat