Krumplisaláta zellerrel

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 486 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A krumplit egészben megfőzöm, majd meghámozom.
A vöröshagymát meghámozom, és félfőre vágom.
A zellert megtisztítom, félbevágom, majd 1-2 mm vastagságúra szeletelem.
A cukorból, ecetből és sóból, kb. 2 liter salátalevet készítek, amibe beleteszem a felszeletelt zellert, és addig forralom, amíg a zeller puha lesz.
A krumplit karikára vágom, és a felét lerakom egy tálba.
Megsózom, majd rárakom a felszeletelt hagymát. Ezt a réteget is megsózom.
Ezután a maradék krumplit rakom rá, sózom, majd az egészet felöntöm a felforralt salátalével.
A tetején elrendezem a zellerszeleteket, meghintem fehér borssal.
Az egészet, előző napon érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Hűvös helyen, több napig eltartható.


Hozzávalók
  • kg újburgonya
  • fej vöröshagyma
  • fej zellergumó
  • ek cukor
  • ek ecet
  • ek Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kevés őrölt fehérbors
Vegye meg a hozzávalókat