Krumplis tészta uborkasalátával

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 690 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A krumplit meghámozom és megfőzöm. A tésztát is felteszem főlni. A kész tésztát leszűröm. A krumplit ha megpuhult, összenyomom. Egy edényben, kevés olajon, 1 fej hagymát, apróra vágva megdinsztelek. Rászórom a pirospaprikát, majd hozzáadom az összetört krumplit. Sózom, borsozom, kicsit átpirítom annyi olajon, hogy ne legyen túl száraz, majd hozzáadom a kifőtt tésztát. Jól átkeverem a tűz felet, majd leveszem a tűzről.
Az uborkasalátához 1 hagymát, vékony szeletekre vágok és az uborkát legyalulom. Hozzáadom a hagymához, majd megsózom. Kicsi idő után, az uborka levét kinyomkodom, a hagymával együtt, majd beleteszem egy üvegtálba. Szórok rá pirospaprikát, jó elkeverem, egy kevés borsot, fokhagymát összetörve hozzáadok, majd ráöntöm a tejfölt. Jól elkeverem és kész is!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat