Krémsajtos fokhagyma krémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 371 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Picit átpirítjuk, majd mehet hozzá a liszt.
Zsemleszínűre pirítjuk, és felöntjük nagyjából másfél liter vízzel, vagy alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és beforraljuk.
Ha megvagyunk, felöntjük a tejszínnel, és belekeverjük a krémsajtot, majd újra felforraljuk.
Botmixerrel turmixoljuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet. Ha kell, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal.

Tipp: Csípős kolbászchipsszel tálalhatjuk.


Hozzávalók
  • dkg vaj
  • fej fokhagyma
  • ek liszt
  • dl tejszín
  • ek krémsajt
  • csokor petrezselyem
Vegye meg a hozzávalókat