Krémleves angol zellerből

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 341 kalória
  • Anita
Megosztás

A zellert felaprítjuk és az olajon, kis vízzel, fedő alatt megpároljuk.
Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, apránként felöntjük vízzel, vagy a húsleveslével.
Fűszerezzük ízlés szerint, öntsük fel a tejszínnel, kicsit forraljuk össze és közben botmixerrel krémesre keverjük.
Az apróra vágott petrezselymet a végén szórjuk bele.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (a kenéshez)
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet szerecsendió
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db leveskocka
  • ek átszitált liszt  
  • dl tejszín
  • db zeller (angol)
Vegye meg a hozzávalókat