Kovászos uborka Vali módra

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 577 kalória
  • Valika
Megosztás

A megtisztított uborkák végeit levágom, majd hosszában négyfelé hasítom, ellentétes irányban, de nem végig, csak egy centire a végükig.
Behelyezem az üvegbe (5 literes), közben hozzáadom a kaprot és a fokhagyma gerezdeket, valamint 2-3 babérlevelet is.
A tetejére szórom a sót, vagy feloldom először a meleg lében és a tetejére teszem a kenyeret.
Kis üvegtányért téve az üveg szájára, máris mehet a napra.
Három napig kell, hogy nap süsse a nap, át kell érnie és az 1 evőkanál ecettől ropogós lesz! A színén látni, ha megérett.
Ekkor a kész uborkákat, hideg vízzel leöblítve, az átszűrt lébe újra visszatéve, hűtőbe tesszük, hogy másnap fenséges élményben legyen részünk, amikor ebédnél találkozunk vele.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat