Körtetorta

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1305 kalória
  • majaaméhecske
Megosztás

Előmelegítjük a sütőt 140 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban). Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
A diót mozsárban durvára törjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és robotgépben összekeverjük.
Az előre feldarabolt vajat hozzáadagoljuk a diós liszthez, majd jön a 2 tojás és a cukor.
A darabokra tört csokoládét és a körteszeletek felét óvatosan a tésztához keverjük.
Az előkészített formába öntjük a masszát és megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük ,a körte kompótot felkockázzuk.
A kihűlt tésztát bevonjuk tejszínhabbal és rászórjuk a körtekockákat.
Felspricceljük a tejszínhabbal.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás (lazán felverve)
  • 140 g liszt
  • tk sütőpor
  • 175 g vaj  
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g dió
  • db körte (hámozva, magozva, szeletelve)
  • üveg körtebefőtt
  • dl növényi tejszín
Vegye meg a hozzávalókat