Körtetorta

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1356 kalória
  • majaaméhecske
Megosztás

Előmelegítjük a sütőt 140 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban). Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
A diót mozsárban durvára törjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és robotgépben összekeverjük.
Az előre feldarabolt vajat hozzáadagoljuk a diós liszthez, majd jön a 2 tojás és a cukor.
A darabokra tört csokoládét és a körteszeletek felét óvatosan a tésztához keverjük.
Az előkészített formába öntjük a masszát és megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük ,a körte kompótot felkockázzuk.
A kihűlt tésztát bevonjuk tejszínhabbal és rászórjuk a körtekockákat.
Felspricceljük a tejszínhabbal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat