Körtetorta frangipán krémmel

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 1939 kalória
  • sz.eszter
Megosztás

A tésztához a lisztet, a vajat, a sót és a cukrot, a hideg vízzel összedolgozzuk.
Ha kész, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ha kivettük, kinyújtjuk és tortaformába igazítjuk.
A töltelékhez a vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a darált mandulát, a tojást, a rumot, a lisztet és mindezt jól kikeverjük.
Ráöntjük a formába helyezett, lehűtött tésztára és visszatesszük a hűtőbe, ameddig elkészül a körte.
A körte párolólevéhez a bort, a citrom levét és reszelt héját, a cukrot és a fahéjat, 5 percig forraljuk.
Ezután belerakjuk a megtisztított körtéket.
Ha megpuhult, kivesszük a tésztát a krémmel, a hűtőből és ráhelyezzük a körteszeleteket.
190 fokon, aranysárgára sütjük.
A megmaradt párolólét felére elforraljuk és a frissen kivett sütire csorgatjuk.
Melegen tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat