Körtés tejbegríztorta

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 563 kalória
  • huszanke
Megosztás

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, melyet egy 24 cm átmérőjű, csatos tortaformában, előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt, aranybarnára sütünk.
A körtét meghámozzuk és felszeleteljük.
Egy lábasban, a tejjel elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliacukrot, majd feltesszük főni.
Amikor felforrt, belekeverjük a búzadarát és néhány percig főzzük.
A tejbegrízt, forrón a piskótára önjük, egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején, majd ráhelyezzük a körteszeleteket.
Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt, a tetejét meghintjük őrölt fahéjjal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat