Körtés krémes

  • 5 személyre
  • 40 perc
  • 1019 kalória
  • barnabetti
Megosztás

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 20 dkg cukorral és az 5 dl vízzel felverjük, majd habosra keverjük.
Ezután adjuk hozzá a sütőporos lisztet.
A sütőpapíros tepsibe, először a megtisztított és felszeletelt körtedarabokat fektetjük le, majd erre kerül, a szokásosnál hígabb piskótatészta.
Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük ki.

Elkészítjük a krémet:
5 dl vizet felforralunk, 10 deka cukorral. Ebbe öntjük bele a 2 csomag vanília pudinggal elkevert, 2.5 dl vizet.
Lassú tűzön, sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket 7.5 dkg cukorral habosra verjük és a forró pudinghoz keverjük.

A kisült, kihűlt piskótát megfordítjuk, hogy a körtés oldala kerüljön felülre.
Erre tesszük rá a krémet, keretbe foglalva.
A krém tetejére tejszínhab kerül és végül megszórjuk fahéjjal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat