Körtés-kakaós piskóta

  • 10 személyre
  • 75 perc
  • 2320 kalória
  • Holdfény
Megosztás

Először a körtét meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, majd 6 evőkanál cukorral megszórjuk.
A citromlét hozzáadjuk, végül jól összekeverjük és félretesszük.

Ezután elkészítjük a piskóta alapot:
A tojásokat egy magas falú edénybe ütjük fel, hozzáadjuk a 10 evőkanál cukrot, fehéredésig keverjük.
Beleteszünk 5 evőkanál meleg vizet, ezzel is jól összekeverjük, majd 12 evőkanál lisztet dobunk bele.
Ebbe forgatjuk az 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük.
A körtéhez a piskótaalapból két kis merőkanálnyit kiveszünk és a körtéhez keverjük, majd a többihez hozzákeverjük az instant kakaóport és félretesszük.
Egy 39 x 36 cm-es tepsit kizsírozunk és 3 evőkanál liszttel, egyenletesen meghintünk.
Már előkészített tepsibe, egyenletesen elsimítjuk a körtés masszánkat, erre egyenletesen rácsurgatjuk a kakaós masszánkat is.
A tetejére, fél maréknyi darabolt diót szórunk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 40 perc alatt, egyszeri fordítással készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat