Körtés-csokis rétes

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 693 kalória
Megosztás

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk. Először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz.
A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz).
A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki.
A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal, rászórjuk a kakaós-mogyorós massza egyik felét, majd rányomkodjuk.
Megszórjuk a csokichips, az aszalt áfonya és a körte felével. A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük.
A műveletet megismételjük a réteslap másik felével. Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással.
Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul.
Szeletelés előtt, legalább szoba hőmérsékletűre hűtjük.
Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.


Hozzávalók
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • ek keserű kakaópor
  • 50 dkg körte
  • ek keményítő
  • csomag réteslap
  • 10 dkg vaj
  • dkg étcsokoládé
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
Vegye meg a hozzávalókat