Körtés-csokis muffin

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 740 kalória
  • Feri
Megosztás

Előmelegítjük a sütőt és 160 °C-ra állítjuk. Ha elfelejtettük korábban kivenni a margarint a hűtőből, akkor néhány percre egy kistányéron tegyük be a sütőbe, hogy megolvadjon (de tényleg csak néhány percre, nem kell, hogy felforrósodjon!).
A körtéket mossuk meg alaposan, ha vastag a héja, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, majd daraboljuk össze. Az étcsokit késsel durvára daraboljuk.
A lisztet a sütőporral egy edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót. Ezekhez jön a feldarabolt körte, illetve az étcsokoládé.
A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint és egy kis vaníliaaromát. A tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz adjuk, gyorsan összedolgozzuk.
Ha nem elég folyékony a tészta, tehetünk bele egy pici tejet, de a körte nedvessége miatt ez nem szükséges.
A tésztát vajazott (vagy kapszlikkal kibélelt) muffin formába rakjuk, légkeverős sütőben 20 percig sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat