Körte puding

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 966 kalória
  • bikali72
Megosztás

6 db nagyobb körtét meghámozunk és kivágjuk a magházát, majd a szegfűszeggel, kurkumával együtt, feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Puhulásig főzzük, majd a vízből kivéve leturmixoljuk.
A joghurtot, a citromlét, a fahéjat és a turmixolt körtét összekeverjük.
A megmaradt főzővízből, amennyi a zselatinhoz kell, elkészítjük a zselatint, melyet szintén hozzáadunk a keverékhez.
Tálkákba töltjük és hűtőben, 2-3 óra alatt fogyaszthatóvá hűtjük.
Vaníliás cukrot is tehetünk bele, attól csak jobb lesz!


Hozzávalók
  • db körte
  • dl natúr joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • kanál citromlé
  • db szegfűszeg
  • csipet őrölt fahéj
  • csomag zselatin
  • dl víz
  • kk kurkuma
Vegye meg a hozzávalókat