Kolozsvári káposzta

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 1710 kalória
  • Eysan
Megosztás

A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej, megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát.
A darált húst a szokásos módon, pörköltek készítjük el: 1 fej vöröshagymán fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A tojásokat és a rizst feltesszük főni. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászt is.
Ha minden készen van, rétegezzük: a tepsi aljára kerül a káposzta fele, erre jön a darált hús, rizs, kolbász, felkarikázott tojások és a szalonna. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és kolbász zsírjával, majd a tetejére rakjuk a tejfölt. Díszítésként, lehet a tetejére szalonnát szórni.
Sütőben, nagy lángon, kb. 30 percig sütjük.
Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat