Kolbászos pizza kemencében

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 499 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Az élesztőt és tejet, 1 kk. cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet, hűvös helyen pihentetem.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel, meg mustárral és reszelt sajttal megszórom, majd ráhalmozom a hagymakarikákat, a kolbász és bacon szeleteket. A tetejére paprika- és paradicsom karikákat teszek.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt, készre sütöm. A sütési hőfok és idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
A pizza megsüthető sütőben is, a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat