Kolbászos lencseleves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 591 kalória
  • Bea
Megosztás

A lencsét beáztatjuk előző este.Leszűrjük és hideg vízbe feltesszük főnni.Babérlevéllel,sóval és borssal.
Ha már puhul mehet bele a darabokra vágott kolbász és 10 percig főzzük. Majd beletesszük a kis darabokra vágott sárgarépát, a paprikát, és ízlés szerint sózzuk.Kevés olajat melegítünk és beletesszük a fűszerpaprikát,elkeverjük majd a leveshez adjuk.
Ha megfőtt a lencse, hozzáadjuk a habarást(liszt+víz simára keverve) és ízlés szerint tejölt és tejszínt.
Miután mindez összefőtt, hozzáadjuk a petrezselyem levelet és egy fedővel lefedjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat