Kolbászos Krumplileves Édes-Sós Túrósokkal

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 2475 kalória
Megosztás

A túrót,margarint,finomlisztet és a teáskanál sót összegyúrjuk--éjszakára hűtőbe tesszük.

Leves:
A krumplit megpucoljuk,felkockázzuk és feltesszük főni a babérlevelekkel,megpucolt egészben hagyott hagymával,ketté vágott paradicsommal,ételízesítővel,sóval és annyi vízzel ami kb. 4-5 ujjnyira ellepi.
Amikor a krumpli majdnem megfőtt beletesszük a felkarikázott kolbászt,készre főzzük,közben elkészítjük a rántást és berántjuk a levest,ha kell még sózzuk.
Tejföllel tálaljuk.

Túrósok:
A tésztát kivesszük a hűtőből,két részre osztjuk.

A sóshoz kinyújtjuk a tésztát megkenjük tojással,szórunk még rá sót (mert a tésztába nem került olyan sok belőle) megszórjuk a reszelt sajttal,mákkal és derelyevágóval rudakat vágunk belőle.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Az édeshez kinyújtjuk a tésztát,tetszőleges alakúra vágjuk,forró olajban kisütjük és még melegen a vaníliás porcukorba forgatjuk.
Lekvárral tálaljuk.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat