Kolbászos kiflik

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 681 kalória
  • Andi80
Megosztás

A krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Leszűrjük, és egy krumplitörővel pépesítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
Az áttört krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat és a tejfölt, majd alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületen, kb. 4 mm vastag, kör alakúra elnyújtjuk, majd a kört, 16 cikkre vágjuk.
A snack kolbászból olyan hosszú darabokat vágunk, mint a kiflik keskenyebb vége, amit még hosszában is kettévágunk. Így félhenger kolbászkákat kapunk, amit a tésztacikkek legszélesebb végére fektetünk.
Kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni úgy, hogy tésztát kicsit meg-meg húzzuk, de óvatosan, hogy el ne szakadjon!
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb.
A sütőt előmelegítjük, addig még kb. 20 percet kelnek a kiflik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással, és megszórjuk kevéske maggal. Nálam most, Nigella mag volt.
180 fokon, hőlégkeveréssel, 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve, rácson hagyjuk kihűlni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat