Kókuszos-krémes szelet

  • 6 személyre
  • 70 perc
  • 2069 kalória
  • adriatic
Megosztás

A lisztet összekeverjük a sütőporral, 15 dkg cukorral és a kakaóporral.
Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és kevés tejföllel, jól nyújtható tésztát gyúrunk.
Két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, és egy 33 x 33-as kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
A tojásfehérjéket 15 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket.
Ezt a masszát egyenletesen, a tepsiben lévő tésztára kenjük. A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25-30perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tojássárgákat kikeverjük a 3 kanál liszttel és a cukor felével, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk.
Állandóan kevergetve felfőzzük, és jól besűrítjük. Néha megkevergetve, kihűtjük.
A porcukor másik felét habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt, főzött krémmel összekeverjük.
Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
Rövid időre, hidegre tesszük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük az étolajjal, és gyorsan, könnyed mozdulatokkal, egy lapos késsel, a sárga krém tetejére simítjuk.
Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat