Kókuszhabban sült alma

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 330 kalória
  • Kenikő
Megosztás

Mindenek előtt, egy hőálló tálat kivajazok.
Az almákat félbevágom, a magházat kivájom, elrendezem őket a tálban, és egy-egy teáskanál baracklekvárral töltöm meg. A héját jobb rajta hagyni, kár lenne a vitamint kidobni.
A tojások fehérjét néhány csepp citromlével félkeményre verem, majd belekanalazom a nyírfacukrot, beleöntöm a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket, végül a habot keményre verem, egy robotgéppel.
A habot rásimítom a lekvárral megtöltött almákra.
Mielőtt a sütőbe tenném, néhányszor óvatosan az asztalhoz csapkodom a tálat, hogy a hab az almák közé is bekerüljön.
180 fokos sütőben, kb. 20 percig sütöm.
Téli esték egyik legjobb lélekemelő finomsága!
(A tojások sárgája se vesszen kárba, használd fel másnap reggel, egy jó kis rántottához!)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat