Kocsonya

  • 4 személyre
  • 255 perc
  • 1530 kalória
  • julcsi
Megosztás

A jó kocsonya, a sertés porcos, bőrös, enyvanyagokban gazdag részeiből készül.
A hozzávalókat gondosan megtisztítjuk, a bőröket megkaparjuk. Ha szükséges, megperzseljük.
Ezután annyi vízben, hogy bőségesen ellepje, a sertéscombbal, a megtisztított zöldségekkel, a hagymával, a fokhagymával együtt, sóval és egész borssal ízesítve feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a képződött habot, majd lassan, gyöngyöztetve, mintegy 4 órán keresztül főzzük.
Akkor jó, ha a leve a felére apadt és a csontokról a hús, meg a bőr, szinte magától leválik.
Ezután levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk és a tetejéről leszedjük a felesleges zsírt.
A kocsonyát leszűrjük, a benne főtt húsokat kisebb darabokra vágjuk és elosztjuk a tányérokban.
Rámeregetjük a leszűrt kocsonyalevet és hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma  
  • fej vöröshagyma
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db sárgarépa
  • db fehérrépa
  • 50 dkg sertéshús (comb)
  • 1.5 kg hús (kocsonyahús)
Vegye meg a hozzávalókat