Kocsonya chilipaprikával

  • 6 személyre
  • 255 perc
  • 1749 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A csülköt megtisztítom, kicsontozom, feldarabolom, és 4 l hideg vízbe felteszem főni, a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt.
A keletkezett habot leszedem róla, beleteszem a sót, borsot, szegfűborsot, babérlevelet, chilipaprikát, sárgarépát (egészben), vöröshagymát és fokhagymát.
A tüzet mérsékelem alatta, annyira, hogy lassan gyöngyözve forrjon. Fedő nélkül, 6 órán keresztül főzöm. Ha kész, a hús a csontokról leválik.
Egy tálcára szedem a húsokat, és ha már kihűlt, kiszedem a csontokat.
A húsokat tányérokba osztom, elrendezem, és rászedem kocsonyalét, majd hűvös helyre teszem, amíg megdermed.
Másnap fogyasztható, citrommal, ecetes tormával kínálom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat