Klasszikus pacalpörkölt

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1163 kalória
  • Andi90
Megosztás

A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk, a tetejéről.
30 perc főzés után lehűtjük, és arasznyi darabokra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsírban, vagy olajban megfonnyasztjuk, fűszerezzük pirospaprikával, majorannával, köménymaggal.
Beletesszük a fokhagymát, a paradicsompürét, majd jól elkeverjük.
A megfűszerezett hagymát rövid ideig pároljuk, majd beletesszük a darabokra vágott pacalt, sózzuk, és kevés vízzel felengedjük.
Fedő alatt, időnként kevés vízzel felengedve, 2-3 órán keresztül főzzük.
Mielőtt megpuhult, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
Még 25 percig - amíg a paprika és a paradicsom megpuhul - főzzük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat