Kisalföldi vaddisznópörkölt

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 741 kalória
  • KKRudolph
Megosztás

A friss, vagy előző nap kiolvasztott vaddisznóhúst jól megmossuk, majd kicsi kockákra vágjuk. Olajban, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Nem kavarjuk, csak rázogatjuk. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.
A zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük és tovább pároljuk.
A borókabogyót és a babérlevelet hozzáadjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat és erős paprikát.
Ha már majdnem kész (2 -3 óra lassú tűzön), kiszedjük belőle a zöldségeket (a finnyásabbak az borókabogyókat is).
Az ételt készre főzzük, tejföllel, galuskával tálaljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 0.5 kg vöröshagyma
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl vörösbor (száraz)  
  • db babérlevél
  • dkg pirospaprika (nem csípős)
  • zöldpaprika (csípős)
  • 10 szem borókabogyó
  • kg vaddisznóhús (comb)
Vegye meg a hozzávalókat