Kinder bueno 2

  • 12 személyre
  • 75 perc
  • 2198 kalória
  • SkAndi
Megosztás

A 6 tojásfehérjét, a 6 ek. kristálycukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a fél csomag sütőporral elkevert, 2 ek. lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy tepsi hátulján, kb. 32 x 24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe beleontjuk a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
A 6 tojássárgáját, az 1 csomag vaníliás pudingport, a 3 ek. lisztet a fél liter tejből, egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet, a 25 dkg cukorral felforraljuk, a tojássárgájás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a gőz felett megolvasztott csokoládét. Hűlni hagyjuk. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és csokis krémbe.
A mogyorókrémmel megkent tésztára rásimítjuk a sárga krémet, ezt befedjük a tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére 3-4 dl habtejszínből vert kemény habot rakunk.
TIPP: A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk. Durvára darált dió helyett, mogyoróval is készíthetjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat