Kincsesbánya

  • 12 személyre
  • 60 perc
  • 5152 kalória
  • SkAndi
Megosztás

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot, újból keményre verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Tovább verjük, végül kanalanként óvatosan elkeverjük a sütőporos liszttel. Sütőpapírral kibélelt, 35 x 26 cm-es tepsiben megsütjük, 180 fokon, 15 percig.
Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingport elkeverjük 1 dl tejben, a maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet. Sűrű krémmé főzzük. Alaposan kihűtjük. A 25 dkg margarint habosra keverjük a 15 dkg porcukorral, majd a kihűlt krémmel elkeverjük.
A piskótatésztát megkenjük a baracklekvárral, a hosszú babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és a lekvárra helyezzük, majd rárakjuk a krémet és alaposan elsimítjuk.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk vízgőz felett. Ráöntjük a krémre, elsimítjuk.
8 órát állni hagyjuk a hűtőben. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat