Kijevi csirkemell

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 604 kalória
Megosztás

A csirkemellet felszeletelem vastagabb szeletekre majd zsebet vágok bele.Kicsit megklopfolom majd sózom borsozom a szeleteket.A vajat kikeverem sóval,borssal,mustárral,citromlével és az apróra vágott tárkonnyal.A zsebekbe töltöm,majd a széleit összeklopfolom,hogy ne follyon ki a töltelék sütés közben.Kipanírozom először lisztbe,tojásba majd zsemlemorzsába forgatom.Forró olajban pár perc alatt készre sütöm.Tálaláskor sajtot reszelek rá és félbe vágom sültburgonyával vagy majonézes burgonyával fogyaszthatjuk.


Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemellfilé (csirkemellfilé)
  • db Tesco Finest friss tojás (tojás)
  • 10 dkg vaj (vaj)
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (só)
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (bors)
  • mk tárkonyecet (tárkonyecet)
  • ml citromlé (citromlé)
  • mk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral (mustár)
  • 10 dkg liszt (liszt)  
  • 10 dkg zsemlemorzsa (zsemlemorzsa)
  • 20 dkg sajt (sajt)  
Vegye meg a hozzávalókat