Kijevi csirkegolyó

  • 5 személyre
  • 120 perc
  • 794 kalória
  • Andi80
Megosztás

A csirkemellet ledaráljuk és sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint, 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.)
A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a szoba hőmérsékletű margarint.
Belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és sót.
Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.
A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe, és csinos gombóccá sodorjuk.
Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát rakjuk.
A fenti sorrendben, bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, és közepestől picit kisebb lángon, kb. 7-9 perc alatt, szép barnára sütjük a golyókat.
Konyhai papírtörlőn, hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Azonnal, melegen tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat