Kétszemélyes paradicsomos kagylótál, ropogós baugettel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 260 kalória
Megosztás

A kagylókat hideg folyóvízben mossuk át és tegyük félre. Olívaolajon óvatosan pirítsuk meg a hagymákat és öntsük fel a darabolt paradicsommal. Amikor felforrt, jöhet bele a kagyló és addig főzzük, amíg ki nem nyílnak. Ez maximum 5-6 perc, de amelyik nem nyílt ki azt ne fogyasszuk el, hanem dobjuk ki nyugodtan. Sózzuk, borsozzuk, citrommal és friss petrezselyemmel tálaljuk a baguettel együtt.


Hozzávalók
  • 500 g héjas fekete kagyló
  • db hámozott darabolt paradicsom konzerv
  • gerezd fokhagyma  
  • fej ezüsthagyma
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet petrezselyem
  • db citrom
  • db baguette
Vegye meg a hozzávalókat