Kétszemélyes paradicsomos kagylótál, ropogós baugettel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 520 kalória
Megosztás

A kagylókat hideg folyóvízben mossuk át és tegyük félre. Olívaolajon óvatosan pirítsuk meg a hagymákat és öntsük fel a darabolt paradicsommal. Amikor felforrt, jöhet bele a kagyló és addig főzzük, amíg ki nem nyílnak. Ez maximum 5-6 perc, de amelyik nem nyílt ki azt ne fogyasszuk el, hanem dobjuk ki nyugodtan. Sózzuk, borsozzuk, citrommal és friss petrezselyemmel tálaljuk a baguettel együtt.


Hozzávalók
  • 500 g   héjas fekete kagyló
  • db   hámozott darabolt paradicsom konzerv
  • gerezd   fokhagyma
  • fej   ezüsthagyma
  • ek   Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet   Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet   petrezselyem
  • db   citrom
  • db   baguette
Vegye meg a hozzávalókat