Kertész leves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 988 kalória
  • Olga
Megosztás

Karikára vágjuk a sárgarépát, petrezselymet; a hagymát, zellert, paradicsomot kockára; és a káposztát szeletekre vágjuk.
Az olajon megpirítjuk először a hagymát, majd a sárgarépát, petrezselymet és a zellert együtt, ha lepirult kevés vízzel pároljuk.
Jó, ha ropogósak maradnak a zöldségek, pár perc párolás elég.
Adunk hozzá 2 liter vizet, a leveskockákat, majd a paradicsomot, a piros aranyat, és felforraljuk.
Belefőzzük a tésztát. Mikor a tészta már puha, hozzáadjuk a káposztát, hogy az is ropogós maradjon.
A liszttel elkevert tejföllel habarjuk.Újra forraljuk, elzárjuk a lángot, borsot darálunk rá, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat