Kenyérlángos

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 1342 kalória
Megosztás

A lisztet egy tálba tesszük, fészket csinálunk bele. Beletesszük az élesztőt, a cukrot és kb. 1 dl langyos vizet.
Összemorzsoljuk az élesztőt, majd várunk, míg felfut. A sót a lisztbe szórjuk. A felfutás után, hozzáadjuk az étolajat és a víz egy részét. A víz mennyisége, függ a liszt minőségétől. Lágyabb kenyértésztát dagasztunk belőle. Dagasztás után, meleg helyen, körülbelül 30-40 percig kelesztjük.
Míg a tészta kell, a szalonnát csíkokra daraboljuk. A kolbászt és a virslit fél szeletekre szeleteljük. A hagymákat is nagyobbra kockázzuk
A megkelt tésztát kevés liszten átdagasztom, és két cipót formázzunk belőle.
Egyiket félretesszük, a másikat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük tejföllel, rászórjuk a csíkokra vágott szalonnát. Megszórjuk a kockára vágott hagymával is. 190°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Légkeveréses sütőt, 170°C-ra állítjuk.
Ugyanígy elkészítjük a másik cipót. Ezt tepsibe tétel után, megkenjük tejföllel, felét megkenjük egy kis ketchuppal is, majd rászórjuk kolbászt és a virslit, a maradék hagymát. Erre tehetünk karikákra szeletelt paradicsomot is és készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat