Kenyérlángos 2

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1203 kalória
Megosztás

3 dkg élesztőt langyos tejben felfuttatok, kevés sóval, cukorral.
Egy mély tálba mérek 60 dkg lisztet, két teáskanál sót, két evőkanál étolajat, és hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt.
Kenyértésztának kidolgozom, szükség szerint langyos vizet öntök még hozzá.
Letakarva, 30 percet pihentetem a tésztát.

Közben császárszalonnát kockázok, és picit megsütöm. A szalonnát lyukas lapáttal kiszedem.
A kiolvadt zsírban, két fej hagymát (kockázva vagy karikákra vágva) megfonnyasztok, majd lyukas lapáttal kiszedem.

Nagy gáztepsibe sütőpapírt teszek, erre öntöm, vizes kézzel elegyengetem a kenyértésztát.
Előmelegített sütőben, 5 percig sütöm, kb. 180-200 Celsius fokon.

Ezalatt egy kispohár tejfölt, kb. 10 dkg reszelt füstölt sajtot és 2-3 gerezd átnyomott foghagymát kikavarok.

A kissé megkeményedett tetejű kenyértésztát kiveszem a sütőből.
Az előbb említett sajtos masszát rákenem.
A tetejére elosztom a hagymát és kolbászkarikát, majd visszateszem még kb. 15 percre, sülni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat