Kemencés lángos

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 940 kalória
Megosztás

Az élesztőt kevés langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A tejet elég megmikrózni hozzá, és vigyázzuk, nehogy túlforró legyen, mert az megöli az élesztőt, épp finom langyos legyen, az a jó.

Ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, és adunk neki egy kis időd.A lisztet egy nagy műanyag tálban (ha van akkor kelesztő tálba) keverjük össze a felfuttatott élesztővel adjunk hozzá egy kevés olajat és tejjel addig gyúrjuk össze míg a kezünkről lepereg a tészta. Ne felejtsük el megsózni! Rakjunk bele kb. 1 evőkanál sót.Ez után hagyjuk megkelni a tésztát (tegyük langyos helyre) – kb 45 percre de ha kicsit több az sem baj.Ha megkelt a tészta…..

Tepsit kenjük ki vajjal, terítsük szét benne a tésztát. Amikor beleterítjük a tespibe a tésztát bátran nyomogassuk szét a kezünkkel egészen a szélekig, és ne felejtsük el azt, hogy ez sütés közben is megemelkedik még. Kenjük be fokhagymás tejföllel, szeletelt vöröshagymával,karikázott paprikával, gazdagon szórjuk be, tegyük rá a bacont,reszelt sajtot.Ez után 200-220 fokos sütőben sütjük kb. 15-20 percig (tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát), majd kivesszük, és rászórjuk a reszelt sajtot jó gazdagon, és azzal együtt még további kb. 10 percig sütjük, amíg szép ropogós nem lesz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat