Kelt leveles rudak

  • 5 személyre
  • 180 perc
  • 1073 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, meghintjük a cukorral, és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a tejfölt és az olajat.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen, téglalap alakúra elnyújtjuk.
A margarint habosra kavarjuk, majd a felét egy kanál domború oldalával, a tésztára kenjük.
A tésztát képzeletben, 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva, ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva, 20 percet pihentetjük.
Ismét elnyújtjuk, és megkenjük a maradék margarinnal.
A fenti hajtogatást megismételjük, megint 20 percet pihentetjük.
Ujjnyi vastagra elnyújtjuk. (A szélét, tetszés szerint levághatjuk.)
Egy lisztbe mártott, éles késsel rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, egymástól kicsit távolabb.
Amíg a sütőt előmelegítjük, kb. 20 percet kel még a tepsiben.
Egy tojássárgájával lekenjük a tetejét, de ne engedjük a rudak oldalára lecsorogni.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
190 fokon, hőlégkeveréssel, 25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
20 db rudacska lett, ebből az adagból.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat