Kelt csíkos kalács

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 823 kalória
  • adriatic
Megosztás

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt , adunk hozzá egy kevés cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A kakaón és vízen kívül, az összes hozzávalót (1 db tojással), egy mély tálban jól bedagasztjuk.
Ha sima és hólyagos, kétfelé vesszük, és az egyik felébe belekeverjük a vízzel elkevert kakaót.
Letakarva, külön-külön, 1 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán, mindkettőt 0,5 cm-re kinyújtjuk.
A két lapot egymásra fektetjük, a lisztet leseperjük, majd jó szorosan feltekerjük.
Zsírozott-lisztezett tepsiben, egymás mellé tesszük, és még 30 percig kelesztjük.
Felvert tojással megkenjük, majd egyenletes, közepes tűznél, kb. 40-50 percig sütjük.



Hozzávalók
  • 60 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • dl tej  
  • dl joghurt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db citrom héja
  • csomag vaníliás cukor
  • ek kakaó
  • ek víz
Vegye meg a hozzávalókat