Kellkáposztafőzelék töltelékkel

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 634 kalória
Megosztás

A kelkáposztából leszedek 8-10 levelet, és forrásban lévő vízben, 1-2 percig forrázom, eközben a hagymát apróra vágom, megdinsztelem.
A leforrázott levelekről levágom a torzsarészt, a maradék fej káposztát apróra vágom, és egy lábasba rakom.
A krumplit megpucolom, kockára vágom, és ezt is beleteszem a lábasba, a káposztára.
Az egészet sózom, ízlés szerint.
A dinsztelt hagymát sózom, borsozom, pirospaprikázom és hozzákeverem a darált húshoz, a rizzsel együtt.
Ha kész a darált hús, a leforrázott káposztaleveleket betöltöm (ugyanúgy, mint amikor a rendes töltött káposztát készítjük), és beleteszem ezt is a lábasba.
Ha marad hús, és nem jut hozzá káposztalevél, simán gombócokat készítek belőle, és ugyanúgy a lábasba teszem.
Az egészet felteszem főni, ha megfőtt a káposzta és a krumpli, illetve a töltelék, akkor a gombócokat kiszedjük, berántjuk a főzeléket, és utána a gombócok mehetnek vissza.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat