Kelkáposzta főzelék

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 420 kalória
  • Margitka
Megosztás

A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát annyi sós vízbe tesszük főni, hogy éppen ellepje.
Világos, zsemleszínű rántást készítünk és ha a kel félig puha, berántjuk. Tejföllel tálaljuk.
Szeletekre, vagy kockákra vágott burgonyával is szokták készíteni, ami együtt fő a kellel. Ízesíteni lehet tetszés szerint köménymaggal, majoránnával, kaporral vagy fokhagymával.


Hozzávalók
  • kg kelkáposzta
  • dl tejföl  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 30 dkg burgonya  
  • dkg liszt
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet majoranna
  • db babérlevél
  • kk pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat