Kelbimbó krémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 367 kalória
  • Mónika
Megosztás

A vöröshagymát megpucoljuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát.
Ezután a meghámozott, megpucolt és apróra vágott burgonyát és sárgarépát tesszük hozzá, majd 3 percig pirítjuk.
Felöntjük 1 liter vízzel, majd teszünk bele egy húsleveskockát és felforraljuk. Ezt követően beletesszük a kelbimbót és puhára főzzük (20 perc).
A levesből kiveszünk néhány kelbimbót a díszítéshez és félretesszük. A levest botmixerrel összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, őrölt borssal fűszerezzük és ismét felforraljuk. A levest tejföllel, a félretett kelbimbókkal és sonkacsíkokkal kínáljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat