Kefirtorta

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 428 kalória
  • Kurucz
Megosztás

A kész piskótalapot visszatesszük a tepsibe (magas oldalfala legyen) vagy tortasütőbe.
Bekenjük lekvárral, alaposan, hogy az elkészített krémet ne szívja be.

Krém:
A kefirt, a porcukrot, a citromlevet és a rumot összekeverjük.
A felét főzőedénybe töltjük, de előtte az edénybe tesszük a zselatint, és fokozatosan hozzákeverjük a fél krémet.
Addig melegítjük, amíg a zselatin el nem olvad.
Közben a másik fél krémhez, elkészítjük a tejszínhabpótló porból a tejszínhabot.
Ezt összekeverjük a fel nem melegített krém felével, majd óvatosan a zselatinos krémhez adjuk.
Addig várunk, míg egy kicsit megdermed, majd a piskótára öntjük.

Hűtőben tovább dermesztjük, majd rárakjuk ízlés szerint a gyümölcsöket.
A gyümölcskocsonyát elkészítjük. Ráöntjük, és máris kész a sütemény.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat