Kefires torta

  • 8 személyre
  • 90 perc
  • 604 kalória
  • jbekessy
Megosztás

3 tojásból piskótát sütünk. Kihűtjük, majd visszarakjuk a kerek tortaformába.
1 pohár kefirt elkeverünk 5 tk. zselatinnal, tűzön fellangyosítjuk, közben keverjük, hogy a zselatin elolvadjon. (Forralni nem szabad!)
A másik pohár kefirt, hidegen elkeverjük a 3 cs. vaníliás cukorral, a citromlével, a rummal és a porcukorral. A kihűlt zselatinos kefirrel összekeverjük.
A 2 pohár tejszínt felverjük, a kefirrel összekeverjük. A masszát ráöntjük a tortára, és hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor megdermed, frissen újra felverünk 2 dl tejszínt, és habzsákból a tortára nyomjuk, majd megszórjuk kakaóval.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat