Kefires lángos

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 977 kalória
  • kuksi09
Megosztás

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos kefirben, majd elkeverjük benne a tojásokat és a sót.
Végül hozzáöntjük a lisztet is, és jól összedolgozzuk.
Meleg helyen, a duplájára kelesztjük. Fóliával letakarjuk az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Másnap gombócokat formálunk belőle, és bő, forró olajban, a lángos mindkét oldalát megsütjük.
Miközben sül az egyik lángos, kinyújtjuk a következőt. Így, nagyon jól lehet haladni.
Papírtörlővel terített tányérra tesszük, hogy az olajat feligya.
Fokhagymával bedörzsöljük a tetejét, majd megsózzuk.
(Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat